Canada

Kort verblijf

Voor een korte vakantie of zakenreis naar Canada hebben Nederlanders en burgers van circa 50 andere landen over het algemeen geen visum nodig. Vanaf 15 maart 2016 wordt het voor deze reizigers wel verplicht om een ‘Electronic Travel Authorisation‘ aan te vragen voordat ze met het vliegtuig naar Canada kunnen reizen. Het aanvragen van Electronic Travel Authorisation is ook noodzakelijk voor mensen die reeds een werkvergunning of studievisum hebben dat is afgegeven voor 1 augustus 2015.

Reizigers kunnen worden toegelaten onder de algemene voorwaarden voor visitor visa exemptions“. De belangrijkste voorwaarde is dat er een retour ticket is geboekt (of een ticket voor een doorreis naar een ander land) en dat bewezen kan worden dat de reiziger tijdens zijn/haar verblijf in het eigen onderhoud kan voorzien. Reizigers die eventueel langer willen blijven kunnen een verlenging aanvragen via het ministerie van  Immigration, Refugees and Citizenship Canada (IRCC).

Burgers van landen die niet op de “visitor visa exemptions” lijst staan moeten een toeristenvisum aanvragen voor een bezoek aan Canada.