Canada

International Experience Canada

Via het International Experience Canada programma kunnen jongeren vanaf 18 t/m 30 jaar een tijdelijke werkvergunning aanvragen om maximaal twaalf maanden te kunnen werken en reizen in Canada.

Ieder jaar is een beperkt aantal visa beschikbaar. Het programma gaat sinds 2016  meestal voor eind november al open voor het daarop volgende jaar en het blijft open tot het  quotum wordt bereikt. Het is dus belangrijk om er snel bij te zijn en de aanvraag goed voor te bereiden.

International Experience Canada bestaat uit twee categorieën, namelijk Working Holiday en Young Professionals. Het is mogelijk om eenmalig gebruik te maken van zowel het Working Holiday als het Young Professionals programma.

Working Holiday

Working Holiday is een open werkvergunning waarmee het mogelijk is om maximaal twaalf maanden door Canada te reizen en bij verschillende werkgevers te werken. Het is niet nodig om vooraf een werkgever in Canada te vinden.

Young Professionals

Young Professionals is een werkvergunning die is gebonden aan een werkaanbod dat relevant is aan de studie of carrière van de aanvrager. Het is dus heel geschikt voor stages of het opdoen van beroepsgerichte werkervaring na afstuderen.

VisaVersa kan assisteren bij beide soorten aanvragen. Neem voor meer informatie contact met ons op.