Amerika

EB-5 Investeringsvisum

Om voor een permanente verblijfsvergunning (greencard) in deze categorie in aanmerking te komen moet een investeerder minimaal $1.8 miljoen investeren in een bedrijf in de VS en minimaal 10 banen creëren.

Aanvullend op het reguliere EB5 programma is in 1992 het ‘Immigrant Investor Pilot Program’ opgesteld om economische activiteiten te stimuleren en banen te creëren. Dit programma verlaagde de investeringsgrens naar $900.000 en biedt de investeerder de mogelijkheid om op basis van deze lagere investering voor een permanente verblijfsvergunning in aanmerking te komen. De investering moet dan wel lopen via een door de overheid aangewezen “Regional Center”. De investeerder hoeft niet te gaan wonen daar waar het geld wordt geïnvesteerd.

Voor investeerders die willen investeren in een nieuw of bestaand bedrijf, een actieve rol willen vervullen in het management van dat bedrijf en minimaal $1.8 miljoen te besteden hebben is de traditionele EB5 vaak de aangewezen oplossing. Voor investeerders die een passieve rol willen spelen in het beheer van hun investering, niet betrokken willen zijn bij het creëren van 10 full-time banen en die niet meer dan $900.000 willen investeren is het EB-5 Pilot programma een goede oplossing om voor een greencard in aanmerking te komen.

Er zijn veel regionale centra die programma’s aanbieden waarin geïnvesteerd kan worden. Het gaat om programma’s in uiteenlopende sectoren zoals onroerend goed, gezondheidszorg, infrastructurele werken, sportcomplexen, bedrijven in de agrarische sector en vele andere projecten verspreid over de VS. VisaVersa is bekend met de verschillende programma’s en kan u hierover adviseren. Neem contact met ons op voor meer informatie over deze programma’s.