Australië

Business Innovation and Investment (Residence)

Deze permanente verblijfsvergunning is feitelijk de tweede fase van de Provisional Business Innovation and Investment Stream. Om in aanmerking te komen voor de permanente verblijfsvergunning moet er reeds een tijdelijk visum zijn toegekend onder de betreffende categorie en zijn voldaan aan de hieronder genoemde eisen. Een State of Territory moet de aanvraag ook sponsoren.

Business Innovation Stream

Er moet worden voldaan aan de volgende eisen:

  • Steeds actief betrokken geweest zijn bij het runnen van minstens één bedrijf in Australië in de laatste twee jaar voor het indienen van de permanente aanvraag en het betreffende bedrijf (of eventueel twee bedrijven) moet een omzet hebben gehaald van $300,000 (AUD) of meer in het jaar voordat de aanvraag wordt ingediend.
  • Een eigendomsbelang hebben gehad van minstens 51% in een bedrijf met een omzet van minder dan  $400.000, of 30% van een bedrijf met een omzet van meer dan omgerekend  $400.000, of minstens 10 % van een beursgenoteerd bedrijf.
  • Voldoen aan twee van de volgende drie voorwaarden:
    • Eigen vermogen in het bedrijf (of twee bedrijven) in Australië bedroeg minstens  $200.000 in het hele jaar voor het aanvragen van het permanente visum
    • Totaal eigen vermogen (zakelijk en privé) bedroeg minstens $600.000 in het hele jaar voor het indienen van de aanvraag.
    • Minstens twee fulltime medewerkers buiten het eigen gezin in het hele jaar voor het indien van de aanvraag, die de Australische nationaliteit of een permanente verblijfsvergunning hadden of aan de voorwaarden voor Nieuw Zeelanders wonend in Australie voldeden.

Investor Stream

Bij een reeds goedgekeurde aanvraag binnen de Business Investor Stream moet er worden aangetoond dat de goedgekeurde investering (designated investment) is behouden in de State of Territory als sponsor heeft opgetreden. Daarnaast moet er worden verklaard dat de investeerder zal blijven investeren/zakelijk actief zijn in Australië.