Australië

Toeristenvisum / eVisitor visa

Burgers van de meeste Europese landen die voor een korte vakantie of zakenreis (niet langer dan drie maanden) naar Australië willen reizen moeten online een eVisitor visa aanvragen. Hier zijn geen kosten aan verbonden. Het aanvragen moet gebeuren voor vertrek naar Australië, het liefst voor of tegelijkertijd met het boeken van de reis.

Vaak is het mogelijk de eVisitor of aan te vragen via een reisagent, vliegtuigmaatschappij, gespecialiseerde dienstverlener of een Australisch visa kantoor buiten Australië. Voor reizigers van buiten de EU moet meestal een ETA (Electronic Travel Authority) worden aangevraagd.

ETA houders en eVisitors moeten in het bezit zijn van een geldig paspoort en over het algemeen wordt verwacht dat zij het volgende kunnen aantonen:

  • Er is een terugvlucht of een vervolgreis naar een land geboekt waartoe zij toegang hebben
  • Bewijs dat zij voldoende financiële middelen hebben voor de duur van het verblijf in Australië

Burgers van andere landen die niet onder het eVisitor of ETA programma vallen, moeten een ander type visum aanvragen. Neem gerust contact met ons op als u niet zeker weet of u onder het eVisitor of ETA visa programma valt.

Eenmaal in Australië kunnen bezoekers die langer dan drie maanden willen blijven, een verlenging aanvragen bij het Department of Home Affairs.