Canada

Voor een kort verblijf als toerist of zakenreiziger in Canada hebben Nederlanders over het algemeen geen visum nodig. Reizigers kunnen worden toegelaten onder de algemene voorwaarden voor visitor visa exemptions“. Vanaf 29 september 2016 wordt het voor deze reizigers wel verplicht om een ‘Electronic Travel Authorisation‘ aan te vragen voordat ze met het vliegtuig naar Canada kunnen reizen.

Het is in de meeste gevallen noodzakelijk om vooraf een werkvergunning  aan te vragen om te kunnen werken in Canada, bijvoorbeeld bij overplaatsing naar Canada of het uitvoeren van werkzaamheden voor een opdrachtgever. Voor studenten of jonge professionals is een werkvergunning via het Working Holiday of Young Professionals programma vaak een goede manier om werkervaring op te doen in Canada.

Daarnaast zijn er voor potentiële emigranten verschillende mogelijkheden om voor emigratie naar Canada in aanmerking te komen, waaronder het bekende Skilled Worker programma.

VisaVersa begeleidt bij de keuze van het juiste visum voor het geplande verblijf in Canada. Neem voor een initiële beoordeling van de visummogelijkheden in uw specifieke situatie contact met ons op.