Amerika

Toeristenvisum (B2)

Voor een verblijf van meer dan 90 dagen in de Verenigde Staten (als toerist) kan onder bepaalde voorwaarden een B2 toeristenvisum worden aangevraagd bij het Amerikaans consulaat in Amsterdam. Dit visum kan bijvoorbeeld van toepassing zijn op de eigenaar van een vakantiewoning in de VS. Het B2 toeristenvisum is vaak ook het visum dat moet worden aangevraagd indien iemand geen ESTA toestemming kan krijgen. Belangrijke elementen in de visumaanvraag zijn naast het reisplan bewijzen van sterke banden met Nederland waaruit blijkt dat iemand terug gaat keren na het verblijf in de VS, en bewijs dat de aanvrager over voldoende financiële middelen beschikt voor het geplande verblijf in de VS. Meer informatie over de aanvraagprocedure is te vinden op de website van het Amerikaans consulaat in Amsterdam.

Let op: Hou er rekening mee dat er ook risico’s zijn verbonden aan het aanvragen van een B2 toeristenvisum. Indien de visumaanvraag wordt afgewezen kan de aanvrager niet meer zonder visum (met het visa waiver programma) naar de VS reizen. Het aantal B2 aanvragen dat wordt afgewezen in Amsterdam is de laatste tijd vrij aanzienlijk.

VisaVersa kan assisteren bij het samenstellen van de aanvraag voor het B2 toeristenvisum. Dit gebeurt veelal op basis van een visumconsult. Tijdens het visumconsult nemen we de aanvraagprocedure, benodigde formulieren en ondersteunende documenten in detail door en we bereiden u voor op het interview.