VisaVersa

Events

VisaVersa is vertegenwoordigd op verschillende evenementen en beurzen gericht op emigratie en internationale mobiliteit.

Webinar – US Consulate Amsterdam – recente ervaringen

Woensdag 13 april 2022 – 15.00 – gratis

Dit webinar geeft een overzicht van de huidige stand van zaken met betrekking tot het aanvragen van een (werk)visum bij het Amerikaans consulaat in Amsterdam. Na het opheffen van de travel ban was de verwachting dat ook het aanvragen van werkvisa langzaam maar zeker weer op gang zou komen. Alles is echter nog lang niet bij het oude.

Onderwerpen die aan bod komen zijn onder andere de wachtttijden voor een afspraak, mogelijkheden om bij andere consulaten een afspraak te maken, aanvragen van een visum per post, etc. We richten ons hierbij op visumtypes die van belang zijn voor Nederlandse bedrijven, zoals het L-1 visum, E-2 visum, J-1 visum, B-visum etc. Daarbij ook veel aandacht voor huidige ervaringen met E-visumaanvragen die door het consulaat in Amsterdam worden beoordeeld.

De presentatie wordt gegeven door Hilde Cevaal van VisaVersa. Voertaal van het webinar is Nederlands. Aanmelden kan via Eventbrite

Seminar – Building a succesful team in the US

Donderdag 21 april 2022 – 14.00 – Den Haag

Op 21 april 2022 organiseert VisaVersa samen met een aantal partners een seminar bij Innovation Quarter in het WTC Den Haag.

Het thema van de bijeenkomst is: Do’s and don’ts on building a successful team in the U.S.

Onderwerpen die tijdens de bijeenkomst worden besproken:

  • Actuele informatie over werkvisa (voorwaarden en aanvraagprocedures) voor expat medewerkers in de VS
  • Hoe om te gaan met culturele verschillen in uw Nederlands/Amerikaanse team
  • Aantrekken en behouden van het juiste talent voor een nieuwe onderneming in de VS
  • Benodigde verzekeringen voor expats in de VS

Voertaal van de bijeenkomst is Nederlands. Aanmelden kan via de website van TABS Inc, één van de organisatoren.

Emigreren kun je leren – Vlamingen in de Wereld

Najaar 2022 (nader te bepalen) – Brussel

Dit evenement wordt periodiek georganiseerd door Vlamingen in de Wereld (VIW). De bijeenkomst richt zich op emigratie naar de Verenigde Staten, Australië, Nieuw-Zeeland en Canada. Voor elk van deze landen zal een medewerker van VisaVersa een presentatie verzorgen over de verschillende visummogelijkheden.

Daarnaast zijn er andere organisaties aanwezig die informatie geven over belangrijke aspecten bij een verblijf in het buitenland zoals belastingen, (sociale) verzekeringen, scholing, verhuizing, etc. Naast presentaties is er ook een informatiemarkt die wordt verzorgd door de deelnemende bedrijven.