Nederland

Werkvergunning

Indien een bedrijf een werknemer van buiten de EU in dienst wilt nemen, dan kan dit in veel gevallen relatief snel geregeld worden via de kennismigrantenregeling. De kennismigrant moet hierbij voldoen aan specifieke inkomensvereisten en het arbeidscontract moet voor een periode van langer dan 3 maanden worden afgesloten.

Een groot voordeel van de kennismigrantenregeling is dat de werkgever van een kennismigrant niet in het bezit hoeft te zijn van een tewerkstellingsvergunning (TWV). Voor onderstaande categorieën is wel een tewerkstellingsvergunning nodig:

  • Arbeid in loondienst indien men korter dan drie maanden wilt werken in Nederland en niet voldoet aan de inkomensvereiste van een kennismigrant.
  • Stagiaires en practicanten die voor een relatief korte termijn naar Nederland komen om ervaring op te doen kunnen een tewerkstellingsvergunning nodig hebben.

Daarnaast zijn er nog aparte procedures voor sporters, musici en verschillende uitwisselingsprogramma’s. Neem voor meer informatie contact met ons op.