America Visa Visum Versa Amerika

Amerika

Greencard loterij

Sinds 1 oktober 1994 stelt de Amerikaanse overheid per jaar 50.000 permanente verblijfsvergunningen (greencards) beschikbaar via een loterij. Alleen ingezetenen uit landen waarvan in voorgaande jaren een relatief laag aantal immigranten tot de Verenigde Staten zijn toegelaten kunnen meedoen met de loterij. De officiële naam van de greencard loterij is dan ook de Diversity Visa lottery.

Inschrijven voor de greencard loterij

De inschrijvingsperiode voor de greencard loterij is meestal in oktober. Inschrijven voor de greencard loterij is gratis en het is heel eenvoudig om aan de loterij mee te doen. Vanaf 1 mei van het daaropvolgende jaar kunt u op dezelfde website controleren of u heeft gewonnen. De daaropvolgende aanvraagprocedure voor de permanente verblijfsvergunning neemt ongeveer een jaar in beslag.

Meer informatie over deelname aan de loterij kan worden gevonden op de website van het Department of State. Op deze website staan ook de resultaten van de loterij in voorgaande jaren.

Kosten greencard loterij

Deelname aan de loterij is gratis! Sommige organisaties bieden tegen betaling deelname aan deze loterij aan. Het Department of State waarschuwt voor deze organisaties. Deelname aan de greencard loterij is uiterst eenvoudig en vereist geen hulp tegen betaling. Zie ook de Fraud Warning op de website van het State Department.