Amerika

Opheffing Travel ban op 8 november

De travel ban wordt opgeheven per 8 november. De eerder geïmplementeerde COVID-19 reisbeperkingen voor Nederlanders worden opgeheven. Een National Interest Exception (NIE) is niet langer vereist om toch te kunnen reizen.

Reizigers moet echter wel gevaccineerd zijn met een door de WHO erkend COVID-19 vaccin. Volgens de presidentiële proclamatie mogen reizigers die niet volledig zijn ingeënt tegen COVID-19 vanaf 8 november 2021 niet naar de VS reizen.

De nieuwe presidentiële proclamatie verwijdert de testvereiste voor COVID-19 niet: voor vertrek moeten alle reizigers een bewijs van vaccinatie en een bewijs van een negatieve test laten zien (niet ouder dan 3 dagen). Kinderen onder de twee jaar hoeven niet te testen. Aanvullende informatie over de testvereiste is beschikbaar via deze link.

Deze presidentiële proclamatie is niet van toepassing op Amerikaanse staatsburgers of houders van een permanente verblijfsvergunning (green card). Niet-gevaccineerde Amerikaanse staatsburgers kunnen reizen met een negatieve Covid-test die niet ouder is dan 1 dag.